Feta-tomaattipalat
Pienet coctailpalat sopivat loistavasti juhlapöytään! Tikut ja pienten suolaisten palojen pohjat voi paistaa valmiiksi jo hyvissä ajoin ennen juhlapäivää.
30-40 kpl
- 1 pkt lehti- tai voitaikinalevyjä (500 g)
- kananmunaa
- unikonsiemeniä
Täyte
- 1 tlk fetajuustoa
- 1 dl kermaa
- 1 tlk aurinkokuivattuja tomaatteja (n. 200/350 g)
- oliiveja
- punapippuria
Valmistusohje
Ota pienellä pyöreällä (halkaisija 4 cm) muotilla vähän sulaneista taikinalevyistä pyörylöitä. Voitele ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225 asteisen uunin keskiosassa noin 10 min.
Murusta fetajuusto ja hienonna valutetut aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita kaikki täytteen ainekset. Täytä taikinapyörylät halkaisemalla ne keskeltä ja laittamalla noin 1 tl täytettä väliin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku