Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Parsa-perunasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Perunasalaatin kevätversioon lisätään parsaa. Salaatti saa potkua sitruunalla ja sinapilla maustetusta kastikkeesta ja sopii tarjoiltavaksi vaikkapa kylmäsavulohirullien kanssa

Ainekset

  • nippu vihreää tankoparsaa
  • 300 g kiinteitä perunoita
  • 1 kevätsipuli
  • 2 rkl tuoretta silputtua rakuunaa
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 sitruunan kuori
  • 0,5 sitruunan mehu
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Keitä perunat kypsiksi ja jäähdytä. Huuhtele parsat, leikkaa kova kanta pois ja kuori varret. Laita parsat kiehuvaan suolattuun veteen ja keitä kaksi minuuttia. Nosta parsat kattilasta lautaselle, jotta kypsyminen pysähtyy.

Pilko perunat ja parsat ja laita palat astiaan. Siivuta kevätsipuli, myös vihreä osa, ja lisää perunoiden ja parsan joukkoon. Sekoita joukkoon silputtu tuore rakuuna ja kaprikset.

Valmista kastike. Raasta huolella pestystä sitruunasta kuori. Leikkaa sitruuna puoliksi ja purista toisesta puolikkaasta mehu käsin. Sekoita kuoriraasteen ja mehun joukkoon sinappi ja oliiviöljy.

Sekoita kastike salaattiin. Mausta suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Perunasalaatti