Spagettia kinkun ja tomaattien kera
Pastaa oliiviöljyssä kuullotetun ilmakuivatun kinkun ja tomaattien kera - siinä Italia lautasella! Spelttijauhoista tehtyä spagettia eli spaghetti farroa pidetään tavallista durumpastaa terveellisempänä. Voi toki käyttää sen sijaan kokojyväspagettia tai aivan tavallista spagettia.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 400 g spagettia
- 200 g ilmakuivattua kinkkua
- 2 vihreää paprikaa
- 2 punaista tomaattia
- 3 keltaista tomaattia
- oliiviöljyä
- 1 nippu tuoretta oreganoa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Keitä spagetti runsaassa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Lohko tomaatit ja leikkaa paprika pieniksi paloiksi.
3. Kuullota kinkku ja paprika oliiviöljyssä. Kaada joukkoon tomaatit ja hauduta 5 minuutin ajan. Lisää oregano. Sekoita vastakeitetyn spagetin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku