Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Spagettia kinkun ja tomaattien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pastaa oliiviöljyssä kuullotetun ilmakuivatun kinkun ja tomaattien kera - siinä Italia lautasella! Spelttijauhoista tehtyä spagettia eli spaghetti farroa pidetään tavallista durumpastaa terveellisempänä. Voi toki käyttää sen sijaan kokojyväspagettia tai aivan tavallista spagettia.

4 annosta

  • 400 g spagettia
  • 200 g ilmakuivattua kinkkua
  • 2 vihreää paprikaa
  • 2 punaista tomaattia
  • 3 keltaista tomaattia
  • oliiviöljyä
  • 1 nippu tuoretta oreganoa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Keitä spagetti runsaassa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Lohko tomaatit ja leikkaa paprika pieniksi paloiksi.

3. Kuullota kinkku ja paprika oliiviöljyssä. Kaada joukkoon tomaatit ja hauduta 5 minuutin ajan. Lisää oregano. Sekoita vastakeitetyn spagetin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkupasta