Pastaa pekonilla ja tomaattikastikkeella
Julkaistu
Jokaisella italialaisella kotikokillakin on oma tomaattikastikkeensa, joka totta kai on kaikkia muita tomaattikastikkeita parempaa. Oletko yllättynyt? Tuleeko tästä kastikkeesta sinun suosikkisi?
Neljälle
- 4 annosta spagettia
- 1-2 rkl oliiviöljyä
Kastike
- 1 keltasipuli, hienonnettuna
- n. 500 g tomaattimurskaa basilikalla
- halutessasi, 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
- 200 g pekonia, kuutioina
- persiljaa
- suolaa ja mustapippuria
- 2 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Keitä pasta kypsäksi. Kaada vesi pois ja sekoita pastaan öljy.
2. Paista sipulia ja pekonia padassa, lisää tomaattimurska, mausta. Keitä 10 minuuttia.
3. Kuumenna pasta, sekoita siihen juusto ja kaada kastike päälle. Ripottele päälle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku