Pastaa pekonilla ja tomaattikastikkeella

Jokaisella italialaisella kotikokillakin on oma tomaattikastikkeensa, joka totta kai on kaikkia muita tomaattikastikkeita parempaa. Oletko yllättynyt? Tuleeko tästä kastikkeesta sinun suosikkisi?

Neljälle

  • 4 annosta spagettia
  • 1-2 rkl oliiviöljyä

Kastike

  • 1 keltasipuli, hienonnettuna
  • n. 500 g tomaattimurskaa basilikalla
  • halutessasi, 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
  • 200 g pekonia, kuutioina
  • persiljaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Keitä pasta kypsäksi. Kaada vesi pois ja sekoita pastaan öljy.

2. Paista sipulia ja pekonia padassa, lisää tomaattimurska, mausta. Keitä 10 minuuttia.

3. Kuumenna pasta, sekoita siihen juusto ja kaada kastike päälle. Ripottele päälle persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!