Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pastaa pekonilla ja tomaattikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jokaisella italialaisella kotikokillakin on oma tomaattikastikkeensa, joka totta kai on kaikkia muita tomaattikastikkeita parempaa. Oletko yllättynyt? Tuleeko tästä kastikkeesta sinun suosikkisi?

Neljälle

  • 4 annosta spagettia
  • 1-2 rkl oliiviöljyä

Kastike

  • 1 keltasipuli, hienonnettuna
  • n. 500 g tomaattimurskaa basilikalla
  • halutessasi, 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
  • 200 g pekonia, kuutioina
  • persiljaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Keitä pasta kypsäksi. Kaada vesi pois ja sekoita pastaan öljy.

2. Paista sipulia ja pekonia padassa, lisää tomaattimurska, mausta. Keitä 10 minuuttia.

3. Kuumenna pasta, sekoita siihen juusto ja kaada kastike päälle. Ripottele päälle persiljaa.

Tuoreimmat aiheesta

Pasta carbonara