Pastaa pekonilla ja tomaattikastikkeella

Jokaisella italialaisella kotikokillakin on oma tomaattikastikkeensa, joka totta kai on kaikkia muita tomaattikastikkeita parempaa. Oletko yllättynyt? Tuleeko tästä kastikkeesta sinun suosikkisi?

Neljälle

  • 4 annosta spagettia
  • 1-2 rkl oliiviöljyä

Kastike

  • 1 keltasipuli, hienonnettuna
  • n. 500 g tomaattimurskaa basilikalla
  • halutessasi, 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
  • 200 g pekonia, kuutioina
  • persiljaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Keitä pasta kypsäksi. Kaada vesi pois ja sekoita pastaan öljy.

2. Paista sipulia ja pekonia padassa, lisää tomaattimurska, mausta. Keitä 10 minuuttia.

3. Kuumenna pasta, sekoita siihen juusto ja kaada kastike päälle. Ripottele päälle persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat