Pastaa simpukkakastikkeella

Tässä olemme käyttäneet pakastettuja sinisimpukoita, mutta voit totta kai käyttää tuoreitakin!

Neljälle

  • noin 40 pakastettua sinisimpukkaa, sulatettuina
  • 400 g spagettia
  • 2 keltasipulia, hienonnettuina
  • 2 valkosipulinkynttä, puristettuina
  • 6-8 tomaattia, hienonnettuina
  • suolaa ja mustapippuria
  • tuoretta basilikaa, hienonnettuna
  • persiljaa, hienonnettuna
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Keitä simpukat jos ne ovat raakoja.

2. Paista sipulia ja tomaatteja tilkassa öljyä kattilassa, lisää valkosipuli ja mausteet, keitä hiljalleen 15 minuuttia.

3. Keitä pasta kypsäksi.

4. Kääntele pastaan kastike, hieman öljyä ja viimeiseksi simpukat. Ripottele päälle persiljaa ja basilikaa. Tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.