Hirssitacot
Tämä loistavan maukas tacoseos sopii kaikille pehmeille ja koville tacokuorille. Sen voi myös tarjoilla patana riisin tai pastan kera.
Neljälle
- 2 dl keitettyä hirssiä
- 2 dl punaisia papuja purkissa
- 2 dl keitettyjä, vihreitä linssejä
- 1 punainen paprika
- 2 dl vihreitä herneitä
- 1 keltasipuli
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 porkkana
- 1 tomaatti
- 1 prk tomaattimurskaa
- neutraalia öljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- tacokuoria
- juustoraastetta
- avokadoa
- keltasipulia
- jalapenoja
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli, paprika, tomaatti ja porkkana. Paista ne öljyssä. Kaada päälle hirssi, pavut, linssit ja tomaattimurska. Anna poreilla miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.
2. Lisää herneet, mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile kuumana tacokuorten ja lisukkeiden kuten juustoraasteen, avokadon, sipulin ja jalapenojen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku