Hirssitacot

Tämä loistavan maukas tacoseos sopii kaikille pehmeille ja koville tacokuorille. Sen voi myös tarjoilla patana riisin tai pastan kera.

Neljälle

  • 2 dl keitettyä hirssiä
  • 2 dl punaisia papuja purkissa
  • 2 dl keitettyjä, vihreitä linssejä
  • 1 punainen paprika
  • 2 dl vihreitä herneitä
  • 1 keltasipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana
  • 1 tomaatti
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • neutraalia öljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • tacokuoria
  • juustoraastetta
  • avokadoa
  • keltasipulia
  • jalapenoja

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli, paprika, tomaatti ja porkkana. Paista ne öljyssä. Kaada päälle hirssi, pavut, linssit ja tomaattimurska. Anna poreilla miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

2. Lisää herneet, mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile kuumana tacokuorten ja lisukkeiden kuten juustoraasteen, avokadon, sipulin ja jalapenojen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.