Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pekoni-sinihomejuustosalaatti ja hunajakastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pekoni, sinihomejuusto ja hunaja ovat kuin luodut toisilleen! Tarjoa salaatti alkuruokana tai kaksinkertaista annos pääruoaksi.

4 annosta

  • ½ jääsalaatti
  • 8 pekoniviipaletta
  • 50 g sinihomejuustoa
  • ½ keltainen paprika
  • ½ punainen paprika
  • ½ dl hienonnettuja saksanpähkinöitä
  • ½ kurkku
  • 10 herkkusientä

Hunajakastike

  • 5 rkl ruokaöljyä
  • 1½ rkl viinietikkaa
  • 2 tl juoksevaa hunajaa
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

1. Hunajakastike: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka. Lisää joukkoon öljy ja hunaja.

2. Huuhtele salaatti. Huuhtele, suikaloi paprika ja viipaloi herkkusienet. Kuori kurkku, halkaise ja viipaloi. Paista pekoniviipaleet rapeiksi.

3. Jaa salaatti neljälle lautaselle. Pane päälle kurkkuviipaleet ja paprikasuikaleet. Murenna päälle juusto. Viimeistele annos pekoniviipaleilla ja pähkinärouheella ja mausta hunajakastikkeella.

Tuoreimmat aiheesta

Pekonisalaatti