Pekoni-sinihomejuustosalaatti päärynöillä
Tämä on todella herkullinen salaatti, jossa kohtaavat monet erilaiset maut kuten hunaja, päärynä, sinihomejuusto ja rapea pekoni. Tarjoile omana ruokanaan hyvän leivän kera tai seisovassa pöydässä muiden maukkaiden salaattien kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- ½ salaatinkerä
- 8 pekoniviipaletta
- 50 g sinihomejuustoa
- vihreitä oliiveja
- 1 punasipuli
Hunajakastike
- 5 rkl ruokaöljyä
- 1 ½ rkl viinietikkaa
- 2 tl juoksevaa hunajaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Hunajakastike: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka, lisää öljy ja hunaja.
2. Huuhdo salaatti. Paista pekoni rapeaksi.
3. Asettele salaattia neljälle lautaselle. Paloittele päärynä ja punasipuli ja asettele salaatinlehtien päälle. Murusta päälle juusto. Viimeistele pekonilla, oliiveilla ja kastikkeella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka