Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pekoni-sinihomejuustosalaatti päärynöillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on todella herkullinen salaatti, jossa kohtaavat monet erilaiset maut kuten hunaja, päärynä, sinihomejuusto ja rapea pekoni. Tarjoile omana ruokanaan hyvän leivän kera tai seisovassa pöydässä muiden maukkaiden salaattien kanssa.

Neljälle

  • ½ salaatinkerä
  • 8 pekoniviipaletta
  • 50 g sinihomejuustoa
  • vihreitä oliiveja
  • 1 punasipuli

Hunajakastike

  • 5 rkl ruokaöljyä
  • 1 ½ rkl viinietikkaa
  • 2 tl juoksevaa hunajaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Hunajakastike: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka, lisää öljy ja hunaja.

2. Huuhdo salaatti. Paista pekoni rapeaksi.

3. Asettele salaattia neljälle lautaselle. Paloittele päärynä ja punasipuli ja asettele salaatinlehtien päälle. Murusta päälle juusto. Viimeistele pekonilla, oliiveilla ja kastikkeella.

Tuoreimmat aiheesta

Pekonisalaatti