Pekoni-tomaattikeitto
Tomaatti ja pekoni maistuvat hyvältä yhdessä. Tämä on helppo ja nopeasti valmistuva soppa. Tarjoile alkuruokana, lounaana tai illallisena. Valkosipulileipä on hyvä lisuke.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 140 g pekonia (1 pkt)
- 1 keltasipuli
- 2 rkl voita
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 1 prk kokonaisia tomaatteja
- 1 dl vettä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- 5 dl maitoa
- 1 kasvisliemikuutio
Valmistusohje
1. Paista pekoniviipaleet rapeiksi keskikokoisessa kattilassa, n. 10 minuuttia. Valuta viipaleet talouspaperilla. Kaada kattilasta rasva pois.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Sulata voi samassa kattilassa, jossa paistoit pekonin. Älä huoli, jos kattilaan on jäänyt pieniä pekoninjäämiä, ne antavat vain makua keitolle. Lisää sipuli kattilaan ja paista, kunnes se alkaa pehmetä. Sekoittele silloin tällöin.
3. Ota kattila liedeltä. Lisää jauhot ja sekoita hyvin.
4. Ota tomaatit purkista, paloittele ne ja laita kattilaan. Kaada mukaan tomaattiliemi purkista, mausta pippurilla, suolalla ja laakerinlehdillä. Laita kattila takaisin liedelle ja kuumenna kiehuvaksi kuumalla levyllä. Alenna lämpöä hieman ja keitä ilman kantta 2 minuuttia. Keitto alkaa nyt paksuuntua.
5. Lisää maito ja liemikuutio. Kuumenna samalla sekoittaen, ilman että keitto kiehuu. Leikkaa tai murra pekoniviipaleet pieniksi paloiksi ja lisää keittoon. Poista laakerinlehti ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka