1. Paista pekoniviipaleet rapeiksi keskikokoisessa kattilassa, n. 10 minuuttia. Valuta viipaleet talouspaperilla. Kaada kattilasta rasva pois.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Sulata voi samassa kattilassa, jossa paistoit pekonin. Älä huoli, jos kattilaan on jäänyt pieniä pekoninjäämiä, ne antavat vain makua keitolle. Lisää sipuli kattilaan ja paista, kunnes se alkaa pehmetä. Sekoittele silloin tällöin.
3. Ota kattila liedeltä. Lisää jauhot ja sekoita hyvin.
4. Ota tomaatit purkista, paloittele ne ja laita kattilaan. Kaada mukaan tomaattiliemi purkista, mausta pippurilla, suolalla ja laakerinlehdillä. Laita kattila takaisin liedelle ja kuumenna kiehuvaksi kuumalla levyllä. Alenna lämpöä hieman ja keitä ilman kantta 2 minuuttia. Keitto alkaa nyt paksuuntua.
5. Lisää maito ja liemikuutio. Kuumenna samalla sekoittaen, ilman että keitto kiehuu. Leikkaa tai murra pekoniviipaleet pieniksi paloiksi ja lisää keittoon. Poista laakerinlehti ja tarjoile.