Pekonipihvit ja parsakaaligratiini
Hyvää, mutta helppoa arkiruokaa. Muuntele pihvien täytteitä, ota esimerkiksi tuoreita yrttejä silppuna, murennettua fetajuustoa tai hienonnettua valkosipulia.
Neljälle
- 500 g sikanautajauhelihaa
- 1 muna
- suolaa ja pippuria
- 1 raaka peruna raastettuna
- 1 sipuli raastettuna
- 1 paketti pekonisuikaleita
Gratiini
- 400 g pakasteparsakaalia
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 3-4 dl maitoa
- suolaa ja pippuria
- 2 dl juustoraastetta
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Ota erilleen 1/3 pekonista ja paista ne kevyesti. Sekoita loput pekonista ja muut ainekset jauhelihaan sileäksi mureketaikinaksi. Muotoile pihvejä ja paista ne hitaasti kypsiksi voissa pannulla.
2 Kuumenna uuni 250 asteeseen. Keitä parsakaalit melkein pehmeiksi suolavedessä kannen alla. Sulata voita toisessa kasarissa miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon jauho ja anna turvota muutama minuutti. Lisää maito, anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota kasari liedeltä ja sekoita joukkoon juustoraaste.
3. Laita valutetut parsakaalit uunivuokaan, kaada kastike päälle ja gratinoi uunissa noin 5 minuuttia. Aseta pihvit gratiinin päälle, ripottele paistetut pekonisuikaleet pihveille ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi