Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Murekevihannekset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nizzassa sinulle saatetaan tarjoilla ”farcis nicoise”, murekevihanneksia. Tämä ruokalaji on saanut inspiraationsa provencelaisesta keittiöstä.

Neljälle

  • 4 tomaattia
  • 1 kesäkurpitsa
  • 4 pientä hopeasipulia
  • 200 g sianjauhelihaa
  • 200 g naudanjauhelihaa
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl keitettyä riisiä
  • ½ nippu persiljaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl korppujauhoja
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 30 g voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa jokaisesta tomaatista ”hattu” pois. Paloittele kesäkurpitsa neljäksi ”tukiksi”. Kuori hopeasipulit. Ryöppää kesäkurpitsaa ja sipuleita 5 minuuttia kiehuvassa vedessä. Voitele uuninkestävä vuoka. Hienonna persilja.

2. Paista jauhelihat öljyssä muruiseksi massaksi. Riko mukaan munat ja lisää riisi, persilja, puristettu valkosipuli, korppujauhot, suola ja pippuri.

3. Laita tomaatit, kesäkurpitsat ja sipuli vuokaan. Täytä vihannekset jauhelihaseoksella. Höylää päälle hieman voita juustohöylällä. Kypsennä uunissa n. 40 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja jauhelihaseos on kauniin väristä.

Tuoreimmat aiheesta

Lihamureke