Perinteiset popcornit

Tällä kertaa unohdetaan mikroaaltouuni ja tehdäänkin vanhanajan popcorneja. Huom, täytyy kuitenkin muistaa, että tämä resepti toimii vain sähköliedellä. Kaasu ja avotuli vaativat toisen tekniikan. Tarkkoja määriä ei voi antaa, koska kaikki riippuu siitä, kuinka suurta kattilaa käytät.

1 annokseen

  • popcornjyviä
  • maissiöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

1. Laita kattilan pohjalle öljyä niin että pohja peittyy, ja laita kattilaan kolme popcornjyvää. Kuumenna kovalla lämmöllä ja odota kunnes kaikki kolme popcornia ovat poksahtaneet auki. Silloin öljy on tarpeeksi kuumaa. Ota kattila liedeltä ja poimi popcornit reikäkauhalla.

2. Peitä pohja ohuella kerroksella hyviä. Laita kansi päälle ja laita kattila takaisin liedelle. Odota, kunnes kuulet popcornien alkavan poksahdella. Napsauta silloin levy pois, mutta anna kattilan olla liedellä ja anna popcornien poksahdella valmiiksi jälkilämmöllä. Ravistele kattilaa aina välillä.

3. Kun et enää kuule kattilasta mitään, annos on valmis. Kaada kulhoon ja suolaa kevyesti. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!