Persikkainen jälkiruokakeitto
Jälkiruokakeiton voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen ja pitää jääkaapissa odottamassa tarjoilua. Viimeistele keitto mielellään noruttamalla sen pinnalle hyvää hunajaa tai kevyesti vatkattua kermaa kauniiksi ja koristeelliseksi kuvioksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 purkki säilykepersikoita
- 3 dl vettä
- 1 dl makeaa jälkiruokaviiniä
- ½ dl sokeria
- ½ vaniljatanko
- ½ tl hienonnettua kardemummaa
Tarjoiluun
- 1 tuore persikka
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi, viini ja sokeri. Raaputa siemenet vaniljatangosta ja lisää ne ja hienonnettu kardemumma joukkoon. Lisää persikat ja keitä 10 minuuttia.
2. Pese tuore persikka ja leikkaa se ohuiksi lohkoiksi. Laita lohkot mukaan kiehumaan keittoon minuutiksi, nosta ne sitten liemestä ja pane kylmään.
3. Nosta keitto liedeltä. Anna jäähtyä ja soseuta esim. sauvasekoittimella sileäksi keitoksi. Pane keitto jäähtyneenä kylmenemään jääkaappiin tarjoiluun asti. Koristele keitto persikkalohkoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku