Persikkainen jälkiruokakeitto

Jälkiruokakeiton voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen ja pitää jääkaapissa odottamassa tarjoilua. Viimeistele keitto mielellään noruttamalla sen pinnalle hyvää hunajaa tai kevyesti vatkattua kermaa kauniiksi ja koristeelliseksi kuvioksi.

Neljälle

  • 1 purkki säilykepersikoita
  • 3 dl vettä
  • 1 dl makeaa jälkiruokaviiniä
  • ½ dl sokeria
  • ½ vaniljatanko
  • ½ tl hienonnettua kardemummaa

Tarjoiluun

  • 1 tuore persikka

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi, viini ja sokeri. Raaputa siemenet vaniljatangosta ja lisää ne ja hienonnettu kardemumma joukkoon. Lisää persikat ja keitä 10 minuuttia.

2. Pese tuore persikka ja leikkaa se ohuiksi lohkoiksi. Laita lohkot mukaan kiehumaan keittoon minuutiksi, nosta ne sitten liemestä ja pane kylmään.

3. Nosta keitto liedeltä. Anna jäähtyä ja soseuta esim. sauvasekoittimella sileäksi keitoksi. Pane keitto jäähtyneenä kylmenemään jääkaappiin tarjoiluun asti. Koristele keitto persikkalohkoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.