Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Persikkainen jälkiruokakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jälkiruokakeiton voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen ja pitää jääkaapissa odottamassa tarjoilua. Viimeistele keitto mielellään noruttamalla sen pinnalle hyvää hunajaa tai kevyesti vatkattua kermaa kauniiksi ja koristeelliseksi kuvioksi.

Neljälle

  • 1 purkki säilykepersikoita
  • 3 dl vettä
  • 1 dl makeaa jälkiruokaviiniä
  • ½ dl sokeria
  • ½ vaniljatanko
  • ½ tl hienonnettua kardemummaa

Tarjoiluun

  • 1 tuore persikka

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi, viini ja sokeri. Raaputa siemenet vaniljatangosta ja lisää ne ja hienonnettu kardemumma joukkoon. Lisää persikat ja keitä 10 minuuttia.

2. Pese tuore persikka ja leikkaa se ohuiksi lohkoiksi. Laita lohkot mukaan kiehumaan keittoon minuutiksi, nosta ne sitten liemestä ja pane kylmään.

3. Nosta keitto liedeltä. Anna jäähtyä ja soseuta esim. sauvasekoittimella sileäksi keitoksi. Pane keitto jäähtyneenä kylmenemään jääkaappiin tarjoiluun asti. Koristele keitto persikkalohkoilla.

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruokakeitto