Parsabavaroise
Bavaroise on eräänlainen hyydyke, joka usein tarjoillaan jälkiruokana. Parsalla maustettuna siitä tuleekin pehmeä alkuruoka.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kuudelle
- 1 nippu valkeaa parsaa
- 3 liivatelehteä
- 4 munankeltuaista
- 2 tl raastettua sitruunankuorta
- 2 ½ dl maitoa
- 2 ½ dl kuohukermaa
Tarjoiluun
- 6 rkl kirjolohenmätiä
- kirsikkatomaatteja
- tilliä
- ruohosipulia
Valmistusohje
1. Päivä 1: Puhdista parsat, paloittele pienemmiksi paloiksi ja keitä pehmeiksi. Sekoita tasaiseksi pyreeksi tilkan keittovettä kanssa sauvasekoittimella. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Vatkaa sillä aikaa keltuaiset paksuksi vaahdoksi. Lisää sitruunankuori. Kuumenna maito kiehuvaksi, ota liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja anna niiden sulaa maidossa. Kaada kuuma maito munavaahtoon samalla voimakkaasti vatkaten. Anna jäähtyä.
2. Vatkaa kerma ja kääntele se sekä parsa maito-munaseokseen sen jäähdyttyä. Kaada seos vedellä huuhdottuihin annoskuppeihin. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.
3. Päivä 2: Kumoa bavaroiset lautasille. Koristele kirjolohenmädillä, tomaateilla, tillillä ja ruohosipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku