Peruna-paprikapata
Julkaistu
Joskus on vaikea keksiä vaihtelua perunoihin, silloin tämä pata tulee hätiin. Pataa voi tarjoilla lihan tai kalan kanssa tai sellaisenaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
4-6 hengelle
- 1 kg perunoita
- 1 iso sipuli silppuna
- 2 rkl paprikajauhetta
- 2 tl kuminaa
- 5 dl vihanneslientä
- 3 tomaattia kaltattuna
- 2 paprikaa silppuna
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi perunat.
2. Kuullota sipulisilppua ja 3 rkl voita padassa. alenna lämpöä ja lisää paprikajauhe. Kaada joukkoon liemi, kuumenna kiehuvaksi ja lisää kumina, perunaviipaleet, tomaatti- ja paprikasilput. Mausta ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes peruna on pehmeää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka