Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Peruna-paprikapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Joskus on vaikea keksiä vaihtelua perunoihin, silloin tämä pata tulee hätiin. Pataa voi tarjoilla lihan tai kalan kanssa tai sellaisenaan.

4-6 hengelle

  • 1 kg perunoita
  • 1 iso sipuli silppuna
  • 2 rkl paprikajauhetta
  • 2 tl kuminaa
  • 5 dl vihanneslientä
  • 3 tomaattia kaltattuna
  • 2 paprikaa silppuna
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi perunat.

2. Kuullota sipulisilppua ja 3 rkl voita padassa. alenna lämpöä ja lisää paprikajauhe. Kaada joukkoon liemi, kuumenna kiehuvaksi ja lisää kumina, perunaviipaleet, tomaatti- ja paprikasilput. Mausta ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes peruna on pehmeää.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispata