Jäähdytetty kanakeitto
Kuumana kesäpäivänä jäähdytetty keitto maistuu loistavalta. Tämän helposti valmistettavan keiton voit täydentää keitetyllä tai valmiiksi grillatulla kanalla.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 4 jauhoista perunaa
- 1 purjo
- 1 keltasipuli
- 1 rkl voita
- 1 l kanalientä
- 2 tl tomaattipyreetä
- 1 dl vihreitä herneitä
- 500 g suikaloitua, keitettyä kanaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi perunat ja sipuli ohuesti. Puhdista ja viipaloi purjo. Paista perunaa, sipulia ja purjoa voissa padassa. Lisää liemi ja tomaattipyree, mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kannen alla, kunnes perunat ovat kiehuneet rikki.
2. Vatkaa keitto sähkövatkaimella tai soseuta tehosekoittimessa. Anna jäähtyä ja jäähdytä kylmäksi jääkaapissa.
3. Lisää kerma juuri ennen tarjoilua, ripottele päälle herneet ja kananliha.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku