Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Perunagnocchit fetakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on tyypillinen ruoka Slovakian keskiosista, Oravan, Liptovin ja Detvan seuduilta. Ateria koostuu perunapastasta, fetakastikkeesta ja rapeasta läskistä. Kunnon kotiruokaa siis.

Neljälle

  • 1 kg perunoita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 2 rkl maitoa
  • 1 muna
  • suolaa
  • 4 l vettä

Tarjoiluun

  • 400 g savustettua siansivua
  • 100 g fetajuustoa
  • 2 rkl maitoa

Lisäksi

  • isoreikäinen siivilä
  • reikäkauha

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta perunat hienoksi. Lisää jauho, maito ja suola ja sekoita melko löysäksi taikinaksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi isossa padassa. Laita taikina isoreikäiseen siivilään ja painele taikinaa rei'istä kiehuvaan veteen. Kun taikinapalat ovat kypsiä, ne nousevat pinnalle. Nosta ne reikäkauhalla vedestä ja valuta. Pidä lämpimänä.

2. Kuutioi sian savusivu ja paista rapeaksi. Murenna feta maitoon ja kuumenna.

3. Nosta kuumat gnocchit lämpimille lautasille. Kaada fetakastike päälle ja koristele läskikuutioilla.

Tuoreimmat aiheesta

Gnocchit