Perunagnocchit fetakastikkeessa

Tämä on tyypillinen ruoka Slovakian keskiosista, Oravan, Liptovin ja Detvan seuduilta. Ateria koostuu perunapastasta, fetakastikkeesta ja rapeasta läskistä. Kunnon kotiruokaa siis.

Neljälle

  • 1 kg perunoita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 2 rkl maitoa
  • 1 muna
  • suolaa
  • 4 l vettä

Tarjoiluun

  • 400 g savustettua siansivua
  • 100 g fetajuustoa
  • 2 rkl maitoa

Lisäksi

  • isoreikäinen siivilä
  • reikäkauha

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta perunat hienoksi. Lisää jauho, maito ja suola ja sekoita melko löysäksi taikinaksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi isossa padassa. Laita taikina isoreikäiseen siivilään ja painele taikinaa rei'istä kiehuvaan veteen. Kun taikinapalat ovat kypsiä, ne nousevat pinnalle. Nosta ne reikäkauhalla vedestä ja valuta. Pidä lämpimänä.

2. Kuutioi sian savusivu ja paista rapeaksi. Murenna feta maitoon ja kuumenna.

3. Nosta kuumat gnocchit lämpimille lautasille. Kaada fetakastike päälle ja koristele läskikuutioilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.