Perunagnocchit fetakastikkeessa
Tämä on tyypillinen ruoka Slovakian keskiosista, Oravan, Liptovin ja Detvan seuduilta. Ateria koostuu perunapastasta, fetakastikkeesta ja rapeasta läskistä. Kunnon kotiruokaa siis.
Neljälle
- 1 kg perunoita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 2 rkl maitoa
- 1 muna
- suolaa
- 4 l vettä
Tarjoiluun
- 400 g savustettua siansivua
- 100 g fetajuustoa
- 2 rkl maitoa
Lisäksi
- isoreikäinen siivilä
- reikäkauha
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta perunat hienoksi. Lisää jauho, maito ja suola ja sekoita melko löysäksi taikinaksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi isossa padassa. Laita taikina isoreikäiseen siivilään ja painele taikinaa rei'istä kiehuvaan veteen. Kun taikinapalat ovat kypsiä, ne nousevat pinnalle. Nosta ne reikäkauhalla vedestä ja valuta. Pidä lämpimänä.
2. Kuutioi sian savusivu ja paista rapeaksi. Murenna feta maitoon ja kuumenna.
3. Nosta kuumat gnocchit lämpimille lautasille. Kaada fetakastike päälle ja koristele läskikuutioilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka