Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tanskalaiset frikadellit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Frikadelli on keitetty liha- tai kalapyörykkä. Tämä tanskalaisten frikadellien sianliha ja jauhot antavat tavallisia frikadelleja kiinteämmän ja kimmoisamman koostumuksen. Niissä on myös enemmän sipulia kuin monessa frikadellireseptissä.

Neljälle

  • 350 g vasikanjauhelihaa
  • 250 g sika-nautajauhelihaa
  • ½ keltasipuli, hienonnettuna
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 pieni kananmuna
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 l vettä
  • ½ sitruuna, viipaloituna
  • 2 rkl suolaa per litra vettä

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita ja vihanneksia

Valmistusohje

1. Sekoita jauheliha, sipuli, jauhot ja muna. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Muotoile pyöryköiksi kahden vedellä huuhdotun lusikan avulla.

3. Kuumenna vesi, sitruunaviipaleet ja suola kiehuvaksi. Keitä frikadelleja 3-4 minuuttia, tai kunnes ne nousevat pintaan. Nosta pyörykät kattilasta reikäkauhalla. Halkaise yksi frikadelli tarkistaaksesi, että se on läpikypsä. Tarjoile vihannesten ja perunoiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat