Uudistetut ruotsalaiset kroppkakor-taikinanyytit
Perinteiset smoolantilaiset ”kroppkakor”-nyytit tarjoillaan puolukkahillon ja voisulan kera. Tässä olemme vaihtaneet hillon paprikaan ja lisänneet ruohosipulia taikinaan.
Neljälle
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 2 kananmunaa
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 dl ruohosipulia, hienonnettuna
Täyte
- 200 g pekonia
- 1 keltasipuli
- 2 rkl voita
- 3 maustemittaa maustepippuria
Keittämiseen
- 3 dl vettä
- 1 ½ rkl suolaa
Tarjoiluun
- voisulaa
- suikaloitua paprikaa
Valmistusohje
1. Valmistele perunat mieluiten päivää ennen. Keitä, kuori ja muussaa ne ja anna jäähtyä täysin. Kuori ja hienonna sipuli ja kuutioi pekoni. Paista pekoni ja sipuli yhdessä maustepippurin kanssa. Anna täytteen jäähtyä.
2. Sekoita perunamuusi vatkatun munan, jauhojen, suolan ja ruohosipulin kanssa. Työstä nopeasti taikinaksi, jonka muotoilet paksuksi rullaksi. Paloittele se 12 tasakokoiseksi palaksi, jotka muotoilet pulliksi. Paina jokaiseen syvennys ja laita siihen n. 1 rkl täytettä. Muotoile taas pullaksi.
3. Keitä suolattua vettä suuressa padassa. Laita puolet nyyteistä veteen kerralla. Anna kiehua, ei liian kuumalla levyllä, kunnes nyytit kelluvat pintaan, ja sitten vielä 5 minuuttia.
4. Tarjoile suikaloidun paprikan ja voisulan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku