Uudistetut ruotsalaiset kroppkakor-taikinanyytit

Perinteiset smoolantilaiset ”kroppkakor”-nyytit tarjoillaan puolukkahillon ja voisulan kera. Tässä olemme vaihtaneet hillon paprikaan ja lisänneet ruohosipulia taikinaan.

Neljälle

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl ruohosipulia, hienonnettuna

Täyte

  • 200 g pekonia
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl voita
  • 3 maustemittaa maustepippuria

Keittämiseen

  • 3 dl vettä
  • 1 ½ rkl suolaa

Tarjoiluun

  • voisulaa
  • suikaloitua paprikaa

Valmistusohje

1. Valmistele perunat mieluiten päivää ennen. Keitä, kuori ja muussaa ne ja anna jäähtyä täysin. Kuori ja hienonna sipuli ja kuutioi pekoni. Paista pekoni ja sipuli yhdessä maustepippurin kanssa. Anna täytteen jäähtyä.

2. Sekoita perunamuusi vatkatun munan, jauhojen, suolan ja ruohosipulin kanssa. Työstä nopeasti taikinaksi, jonka muotoilet paksuksi rullaksi. Paloittele se 12 tasakokoiseksi palaksi, jotka muotoilet pulliksi. Paina jokaiseen syvennys ja laita siihen n. 1 rkl täytettä. Muotoile taas pullaksi.

3. Keitä suolattua vettä suuressa padassa. Laita puolet nyyteistä veteen kerralla. Anna kiehua, ei liian kuumalla levyllä, kunnes nyytit kelluvat pintaan, ja sitten vielä 5 minuuttia.

4. Tarjoile suikaloidun paprikan ja voisulan kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.