Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Uudistetut ruotsalaiset kroppkakor-taikinanyytit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Perinteiset smoolantilaiset ”kroppkakor”-nyytit tarjoillaan puolukkahillon ja voisulan kera. Tässä olemme vaihtaneet hillon paprikaan ja lisänneet ruohosipulia taikinaan.

Neljälle

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl ruohosipulia, hienonnettuna

Täyte

  • 200 g pekonia
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl voita
  • 3 maustemittaa maustepippuria

Keittämiseen

  • 3 dl vettä
  • 1 ½ rkl suolaa

Tarjoiluun

  • voisulaa
  • suikaloitua paprikaa

Valmistusohje

1. Valmistele perunat mieluiten päivää ennen. Keitä, kuori ja muussaa ne ja anna jäähtyä täysin. Kuori ja hienonna sipuli ja kuutioi pekoni. Paista pekoni ja sipuli yhdessä maustepippurin kanssa. Anna täytteen jäähtyä.

2. Sekoita perunamuusi vatkatun munan, jauhojen, suolan ja ruohosipulin kanssa. Työstä nopeasti taikinaksi, jonka muotoilet paksuksi rullaksi. Paloittele se 12 tasakokoiseksi palaksi, jotka muotoilet pulliksi. Paina jokaiseen syvennys ja laita siihen n. 1 rkl täytettä. Muotoile taas pullaksi.

3. Keitä suolattua vettä suuressa padassa. Laita puolet nyyteistä veteen kerralla. Anna kiehua, ei liian kuumalla levyllä, kunnes nyytit kelluvat pintaan, ja sitten vielä 5 minuuttia.

4. Tarjoile suikaloidun paprikan ja voisulan kera.

Tuoreimmat aiheesta

Perunakakku