Perunagratiini liemen ja tomaattien kera
On täysin mahdollista valmistaa oikein herkullinen mutta silti kevyt perunagratiini. Mausta maito maukkaalla yrttiliemellä ja muskotilla. Käytä runsaasti tuoretta basilikaa ja viipaloituja tomaatteja.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunoita
- 1 iso keltasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 4 dl kevytmaitoa
- 1 yrttiliemikuutio
- 1 maustemitta mustapippuria
- tuoretta basilikaa
- 2 maustemittaa muskottia
- 3 tomaattia
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi perunat ja sipuli hienosti. Lado voideltuun vuokaan.
2. Purista valkosipuli maitoon. Kuumenna maito ja liuota yrttiliemikuutio siihen. Mausta suolalla, pippurilla, hienoksi leikatulla basilikalla (säästä hieman koristeluun) sekä muskotilla.
3. Kaada maustettu maito perunoiden päälle.
4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
5. Peitä gratiini tomaattiviipalein 15 minuutin paistamisen jälkeen.
6. Ripottele päälle tuoretta basilikaa ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa