Perunalla täytetyt leivät
Tämä on suosittu kotiruoka Intiassa. Se on myös suosittu katuruoka, silloin kun haluaa kevyen lounaan tai tukevan välipalan. Voit joko leipoa omia intialaisia leipiä tai käyttää ja täyttää valmiita pitaleipiä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Kuudelle
- 4 isoa jauhoista perunaa
- 5 vihreää chiliä
- ½ ruukkua korianteria
- 1 tl suolaa
Tarjoiluun
- 6 intialaista leipää tai pitaleipää
- 2 dl ruokajogurttia
Valmistusohje
1. Harjaa perunat hyvin ja keitä ne kuorineen. Silppua chilit pieneksi, samoin korianteri.
2. Anna kypsien perunoiden jäähtyä hieman ja kuori ne. Survo perunat ja sekoita joukkoon chili- ja korianterisilput sekä suola. Tarjoa seos lämpimien leipien välissä jogurtin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi