Perunalla täytetyt leivät
Tämä on suosittu kotiruoka Intiassa. Se on myös suosittu katuruoka, silloin kun haluaa kevyen lounaan tai tukevan välipalan. Voit joko leipoa omia intialaisia leipiä tai käyttää ja täyttää valmiita pitaleipiä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Kuudelle
- 4 isoa jauhoista perunaa
- 5 vihreää chiliä
- ½ ruukkua korianteria
- 1 tl suolaa
Tarjoiluun
- 6 intialaista leipää tai pitaleipää
- 2 dl ruokajogurttia
Valmistusohje
1. Harjaa perunat hyvin ja keitä ne kuorineen. Silppua chilit pieneksi, samoin korianteri.
2. Anna kypsien perunoiden jäähtyä hieman ja kuori ne. Survo perunat ja sekoita joukkoon chili- ja korianterisilput sekä suola. Tarjoa seos lämpimien leipien välissä jogurtin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"