Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Värikäs Kinkkupiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ruispohjaan tehty kinkkupiirakka on maistuva suolainen tarjottava. Piirakka valmistuu helpolla ja maku on monien mieleen. Tämä ohje palkittiin Arjan Leivontanurkan reseptikilpailussa.

Ainekset

  • Pyöreä piirakkavuoallinen (halkisija n. 25-28 cm)

Pohja

  • 500 g ruistaikinaa

Täyte

  • n. 250 g savukinkkua suikaleina
  • 1-2 kpl paprikaa
  • 20-50 g purjoa (pieni pala)
  • 1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • 2 dl kermaa
  • 2 munaa
  • ripaus suolaa, sitruunapippuria ja valkopippuria

Valmistusohje

Vuoraa voideltu piirakkavuoka sulaneella piirakkataikinalla. Sekoita täyteaineet keskenään ja lisää pohjan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175-asteessa noin 30 minuuttia.

Resepti: Tuija Palin, Vahto.

MTV3 / Arjan Leivontanurkan Isäpäivä-reseptikilpailun parhaimmistoa vuonna 2006.

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkupiirakka