Purjoa hollandaise-kastikkeessa
Juhlava ja herkullinen purjovuoka, joka sopii erinomaisesti paistettujen kalafileiden seuraksi.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 6 hentoa purjoa
- 1 pkt hollandaise-kastiketta
- 1 dl kuohukermaa
- sitruunamehua
- hyppysellinen kajennepippuria
- paprikajauhetta
Valmistusohje
1. Leikkaa purjot vajaan 10 sentin paloiksi. Huuhtele huolella ja keitä melkein kypsiksi vähäsuolaisessa vedessä. Valuta hyvin ja siirrä voideltuun uunivuokaan.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita hollantilaiskastikeeseen kerma, mausta sitruunamehulla ja hippusella kajennea. Levitä kastike purjojen päälle, ripota pinnalle paprikajauhetta ja gratinoi, kunnes pinta on saanut väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti