Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pienet tai isot laskiaispullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Miltei heti joulun jälkeen alkavat ensimmäiset laskiaispullat ilmestyä kauppoihin. Mutta parhaita ovat tietysti kotona leivotut. Silloin saat niistä myös juuri sen kokoisia kuin haluat.

12 pullaa

  • 75 g sulatettua voita
  • 3 dl haaleaa maitoa
  • 50 g hiivaa
  • ½ dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl kardemummaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 9 dl vehnäjauhoa
  • 1 muna
  • 225 g mantelimassaa
  • 1 ½ dl pullien sisustaa
  • 6 rkl maitoa
  • 3-4 dl vatkattua kermaa
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Sekoita voisula kädenlämpöiseen maitoon ja liuota hiiva nesteeseen. Lisää sokeri, suola, hienonnettu kardemumma ja leivinjauhe vehnäjauhoon. Sekoita jauhoseos nesteeseen, vähän kerrallaan, taikinaksi. Vaivaa taikina joustavaksi. Kohota se kaksinkertaiseksi.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vaivaa taikina uudestaan ja pyörittele siitä 12 pullaa. Laita ne leivinpaperille uunipellille. Anna kohota jälleen kaksinkertaisiksi. Vatkaa munan rakenne rikki ja penslaa pullat sillä. Paista uunissa noin 8 minuuttia. Jäähdytä leivinliinan alla.

3. Raasta mantelimassa karkeasti. Leikkaa pullista kansi ja koverra vähän sisustaa. Sekoita sisusta mantelimassan ja maidon kanssa täytteeksi ja jaa se pullien syvennyksiin. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lusikoi tai pursota sitä täytteen päälle. Paina pullalle lakki päähän. Puuteroi pullat tomusokerilla.

Tuoreimmat aiheesta

Laskiaispullat