Pikagraavattua lohta uunissa
Julkaistu
Tämän paremmaksi ruoka tuskin tulee, ainakaan, jos pitää lohesta. Kun loheen hierotaan suolaa, sokeria ja tilliä, esiin tulee graavauksen ihana maku. Sitten lohi paistetaan kauniin vaaleanpunaiseksi uunissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle
- 1 kg tuoretta, ruodotonta lohta
- 1 nippu tilliä
- ½ dl suolaa
- ½ dl sokeria
- 2 rkl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Sekoita suola, sokeri, pippuri ja karkeasti hienonnettu tilli. Hiero seos loheen joka puolelle ja anna maustua hetki.
2. Paista lohi uunissa nahkapuoli ylöspäin, 200 asteessa n. 20 minuuttia. Ota lohi uunista ja irrota nahka.
3. Tarjoile lohi kuumana tai kylmänä, ripottele päälle hieman vastaleikattua tilliä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"