Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pikagraavattua lohta uunissa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän paremmaksi ruoka tuskin tulee, ainakaan, jos pitää lohesta. Kun loheen hierotaan suolaa, sokeria ja tilliä, esiin tulee graavauksen ihana maku. Sitten lohi paistetaan kauniin vaaleanpunaiseksi uunissa.

Kuudelle

  • 1 kg tuoretta, ruodotonta lohta
  • 1 nippu tilliä
  • ½ dl suolaa
  • ½ dl sokeria
  • 2 rkl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita suola, sokeri, pippuri ja karkeasti hienonnettu tilli. Hiero seos loheen joka puolelle ja anna maustua hetki.

2. Paista lohi uunissa nahkapuoli ylöspäin, 200 asteessa n. 20 minuuttia. Ota lohi uunista ja irrota nahka.

3. Tarjoile lohi kuumana tai kylmänä, ripottele päälle hieman vastaleikattua tilliä.

Tuoreimmat aiheesta

Uunilohi