Pikkupääkampelafileet sinappiratatouillen kera
Pikkupääkampela on maukas ja kiinteä kampelakala, joka on parhaiten edukseen yksinkertaisesti valmistettuna. Tarjoile kalan kera sinapilla maustettua ratatouillea, myös keitetyt perunat sopivat nälkäiselle lisukkeeksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 600 g pikkupääkampelafileitä
- 1 ½ tl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- voita paistamiseen
Ratatouille
- ½ kesäkurpitsa
- 2 paprikaa, erivärisiä
- 100 g tuoreita herkkusieniä
- ½ munakoiso
- 1 dl tomaattimurskaa
- ½ dl hienonnettua salottisipulia
- 1 rkl ranskalaista sinappia
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- rakuunaa
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Ratatouille: Kuutioi vihannekset sentinkokoisiksi paloiksi ja hienonna valkosipuli. Paista sipuli ja valkosipuli voissa ruskistamatta. Lisää herkkusienet ja paprika ja paista hetki. Lisää munakoiso, kesäkurpitsa ja tomaattimurska ja anna kiehua hiljaa kannen alla miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja viimeiseksi sinapilla ja rakuunalla. Älä keitä ratatouillea enää lisättyäsi sinapin, sillä kastike voi juoksettua.
2. Sekoita jauhot ja suola. Paneroi kalafileet seoksessa ja paista ne voissa. Tarjoile heti ratatouillen ja keitettyjen perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka