Pikkusimpukoita foliossa

4 hengelle

  • 8 suurta palaa alumiinifoliota
  • 915 g tuoreita pikkusimpukoita puhdistettuina
  • 2 valkosipulinkynttä viipaloituina
  • nippu tuoretta, liuskalehtistä persiljaa silputtuna
  • 12 kirsikkatomaattia puolitettuina
  • 8 rkl neitsytoliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria maustamiseen
  • 235 ml valkoviiniä

Valmistusohje

- jaa simpukat, valkosipuliviipaleet, persiljasilppu ja kirsikkatomaattien puolikkaat neljään osaan

- kuumenna uuni 200 asteeseen

- ota kaksi liuskaa foliota ja aseta ne päällekkäin: näin saat aikaan tukevan pohjan

- nosta folioliuskojen kulmat ylös

- aseta simpukat, valkosipuliviipaleet ja tomaatit keskelle foliota

- -ripottele 2 rkl oliiviöljyä keon päälle

- mausta suolalla ja pippurilla

- kaada neljäsosa viinistä simpukoiden yms. päälle

- tee foliosta tiukasti suljettu nyytti

- tee kolme muuta folionyyttiä samaan tapaan

- laita nyytit uuniin noin 20 minuutiksi, jotta simpukat avautuvat täysin

- tarjoile välittömästi

Parhaat ruokaohjelmat