Pikkusimpukoita foliossa
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 hengelle
- 8 suurta palaa alumiinifoliota
- 915 g tuoreita pikkusimpukoita puhdistettuina
- 2 valkosipulinkynttä viipaloituina
- nippu tuoretta, liuskalehtistä persiljaa silputtuna
- 12 kirsikkatomaattia puolitettuina
- 8 rkl neitsytoliiviöljyä
- suolaa ja pippuria maustamiseen
- 235 ml valkoviiniä
Valmistusohje
- jaa simpukat, valkosipuliviipaleet, persiljasilppu ja kirsikkatomaattien puolikkaat neljään osaan
- kuumenna uuni 200 asteeseen
- ota kaksi liuskaa foliota ja aseta ne päällekkäin: näin saat aikaan tukevan pohjan
- nosta folioliuskojen kulmat ylös
- aseta simpukat, valkosipuliviipaleet ja tomaatit keskelle foliota
- -ripottele 2 rkl oliiviöljyä keon päälle
- mausta suolalla ja pippurilla
- kaada neljäsosa viinistä simpukoiden yms. päälle
- tee foliosta tiukasti suljettu nyytti
- tee kolme muuta folionyyttiä samaan tapaan
- laita nyytit uuniin noin 20 minuutiksi, jotta simpukat avautuvat täysin
- tarjoile välittömästi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka