Fabion laiska tonnikala
Laiskat tonnikalat makaavat perunapedillä ja maustuvat muun muassa chilillä ja basilikalla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
6 hengelle
- 6 – 8 perunaa keitettynä, kuorittuna, hienoksi pilkottuna
- nippu persiljaa pilkottuna
- 3 valkosipulinkynttä murskattuna
- ½ rkl mustapippuria
- suolaa
- 1 rkl chilipippureita
- 355 ml neitsytoliiviöljyä
- 600 g tonnikalaa ohuina fileinä
- 1 rkl fenkolinsiemeniä murskattuna
- 2 rkl sitruunankuorta
- 8 kuorittua luumutomaattia
- nippu basilikaa revittynä
- 3½ dl korppujauhoja
Valmistusohje
- Laita suureen kulhoon perunat, suola, pippurit, persilja, valkosipuli sekä 1,8 dl öljystä. Sekoita hyvin.
- Levitä peruna-öljy -seos uunipellille niin että siitä muodostuu tonnikalalle peti.
- Levitä puolet fenkolinsiemenistä, osa sitruunankuoresta, basilikaa sekä tomaatinpaloja perunapedille.
- Laita tonnikalafileet perunapedille.
- Levitä loput sitruunankuoret, fenkolinsiemenet ja tomaatinpalat tonnikalan päälle.
- Ripottele loput oliiviöljyt ja runsaasti korppujauhoja päälle.
- Laita 200-asteiseen uuniin noin kymmeneksi minuutiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka