Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Fabion laiska tonnikala

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Laiskat tonnikalat makaavat perunapedillä ja maustuvat muun muassa chilillä ja basilikalla.

6 hengelle

  • 6 – 8 perunaa keitettynä, kuorittuna, hienoksi pilkottuna
  • nippu persiljaa pilkottuna
  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna
  • ½ rkl mustapippuria
  • suolaa
  • 1 rkl chilipippureita
  • 355 ml neitsytoliiviöljyä
  • 600 g tonnikalaa ohuina fileinä
  • 1 rkl fenkolinsiemeniä murskattuna
  • 2 rkl sitruunankuorta
  • 8 kuorittua luumutomaattia
  • nippu basilikaa revittynä
  • 3½ dl korppujauhoja

Valmistusohje

- Laita suureen kulhoon perunat, suola, pippurit, persilja, valkosipuli sekä 1,8 dl öljystä. Sekoita hyvin.

- Levitä peruna-öljy -seos uunipellille niin että siitä muodostuu tonnikalalle peti.

- Levitä puolet fenkolinsiemenistä, osa sitruunankuoresta, basilikaa sekä tomaatinpaloja perunapedille.

- Laita tonnikalafileet perunapedille.

- Levitä loput sitruunankuoret, fenkolinsiemenet ja tomaatinpalat tonnikalan päälle.

- Ripottele loput oliiviöljyt ja runsaasti korppujauhoja päälle.

- Laita 200-asteiseen uuniin noin kymmeneksi minuutiksi.

Tuoreimmat aiheesta

Kalagratiini