Piparjuurella maustettu parsakaali-kukkakaali salaatti
Kaappaus keittiössä -sarjan kolmannessa jaksossa valmistetaan herkullista ruokaa helsinkiläisen pariskunnan kanssa. Kokeile kotona!
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- Parsakaalia
- Kukkakaalia
- Majoneesi
- Piparjuuri
- Sitruunamehu
- Suola
Valmistusohje
Leikkaa parsa- ja kukkakaali ohuiksi lastuiksi. Sekoita majoneesi, raastettu piparjuuri, sitruunamehu ja suola. Sekoita ainekset keskenään ja tarkista maku. Sekoita kasvisten joukkoon ja anna maustua ainakin tunnin verran tai mielellään yön yli, joten voit halutessasi valmistaa sen valmiiksi jo edeltävänä päivänä.
Jos haluat tehdä hieman keveämmän version niin majoneesin voi korvata maustamattomalla jogurtilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa