Pirteät karpaloleivokset pyhäinpäiväksi
Kotimaisista marjoista ja Kauramurotaikinasta saat aikaan ihania leivoksia pyhäinpäiväksi.
Ainekset
- noin 10 kpl
Kaurakeksipohjat
- 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)
Väliin
- 1-2 dl karpalo- tai puolukkahilloa
- 5-7 dl karpaloita tai puolukoita
Täytteeksi ja päälle
- 1 tlk kuohukermaa, laktoositon käy
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- (1 dl kookoshiutaleita)
- 1 tlk maitorahkaa (250-500 g), laktoositon käy
Kostutukseen
- n. 1 dl maitoa, laktoositon käy
- n. 1 tl vaniljasokeria
Koristeeksi
- karpaloita tai puolukoita
- sitruunamelissanlehtiä
12 kpl
- 1 pkt Myllyn Paras Kauramuro- tai Murotaikinaa (400 g)
Suklaamousse
- 150-200 g tummaa suklaata
- 2 dl kuohu- tai vispikermaa
- 1-2 tl vaniljasokeria
- (1-2 tl rommia tai likööriä)
Kostutus ja täyte
- n. 1½ dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria, hedelmämehua tai rommia
- 2 dl raikasta marja- tai hedelmäsosetta
Koristeeksi
- runsaasti vaahtokarkkeja ja cashew-pähkinöitä
Valmistusohje
Kauli vain taikina ohueksi ja ota isohkoja pyöreitä pipareita, paista sellaisenaan.Täytä marjasoseella tai -hillolla, rahkaseoksella ja tuoreilla marjoilla Jos haluat, että leivoskeksit pysyvät rapeina, täytä ne vasta juuri ennen tarjoilua
Kaaviloi kaulimella sulaneesta taikinasta isohkoja pipareita, halkaisija voi olla n. 8 cm. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 6-8 min. Jäähdytä pohjat.
Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja halutessasi kookoshiutaleilla, lisää rahka.
Kokoa leivokset. Kostuta keksejä hieman vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Kokoa aina 2-3 päällekkäisestä keksistä leivos. Levitä väleihin karpalo- tai puolukkahilloa ja marjoja sekä rahkaseosta. Levitä leivosten päälle loppu rahkaseos. Koristele marjoin ja tuorein yrtein.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku