Pistou à la Jouni
Tarjoa aromikas pistou pastan ja tuoreen leivän kanssa.
Ainekset
- kourallinen vihreitä papuja
- 2 isoa jauhoista perunaa
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl pinjansiemeniä
- 2 anjovisfileetä
- 1 suuri nippu basilikaa tai kaksi ruukkubasilikaa
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 dl parmesaania raastettuna
- suolaa ja pippuria
- 400 g pastaa
Valmistusohje
Poista pavuista kannat ja kuori perunat. Pilko perunat 2 mm:n vahvuisiksi siivuiksi ja säilytä vedessä.
Murskaa valkosipuli, pinjansiemenet, anjovisfileet ja basilika huhmareessa. Lisää öljy ja parmesaani. Laita kylmään.
Keitä perunoita suolatussa vedessä n. 4 minuuttia. Lisää pavut ja keitä n. minuutti.
Lisää pasta (esim. Linguine) ja keitä 8 minuuttia. Valuta nopeasti, mutta huom! Älä valuta ihan kuivaksi.
Sekoita sekaan jääkaapista ollut pistou.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku