Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Porkkana-gazpacho

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tuoreet yrtit kruunaavat Garpachon ja öljy saa tämän herkun suorastaan kiiltämään.

Ainekset

  • 1 l tomaattimehua
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 30 g varsiselleriä
  • 50 g purjoa
  • 1 paprika
  • 2 valkosipulinkynttä
  • tuoretta basilikaa ja persiljaa
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 3 rkl öljyä
  • 10 tippaa tabascoa
  • suolaa
  • patonkia

Valmistusohje

Leikkaa kasvikset terävällä veitsellä, lihamyllyllä tai tehosekoittimella hyvin pieniksi kuutioiksi. Sekoita keskenään, lisää tomaattimehu ja ohenna tarvittaessa vedellä.

Mausta tuoreilla yrteillä, suolalla, viinietikalla ja tabascolla ja kiillota lopuksi öljyllä.

Anna keiton maustua kylmässä ainakin tunnin verran.

Tarjoa lisäksi tuoretta patonkia.

Tuoreimmat aiheesta

Gazpacho