Porkkana-gazpacho
Tuoreet yrtit kruunaavat Garpachon ja öljy saa tämän herkun suorastaan kiiltämään.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 l tomaattimehua
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
- 30 g varsiselleriä
- 50 g purjoa
- 1 paprika
- 2 valkosipulinkynttä
- tuoretta basilikaa ja persiljaa
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 3 rkl öljyä
- 10 tippaa tabascoa
- suolaa
- patonkia
Valmistusohje
Leikkaa kasvikset terävällä veitsellä, lihamyllyllä tai tehosekoittimella hyvin pieniksi kuutioiksi. Sekoita keskenään, lisää tomaattimehu ja ohenna tarvittaessa vedellä.
Mausta tuoreilla yrteillä, suolalla, viinietikalla ja tabascolla ja kiillota lopuksi öljyllä.
Anna keiton maustua kylmässä ainakin tunnin verran.
Tarjoa lisäksi tuoretta patonkia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa