Porkkana-gazpacho

Tuoreet yrtit kruunaavat Garpachon ja öljy saa tämän herkun suorastaan kiiltämään.

Ainekset

  • 1 l tomaattimehua
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 30 g varsiselleriä
  • 50 g purjoa
  • 1 paprika
  • 2 valkosipulinkynttä
  • tuoretta basilikaa ja persiljaa
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 3 rkl öljyä
  • 10 tippaa tabascoa
  • suolaa
  • patonkia

Valmistusohje

Leikkaa kasvikset terävällä veitsellä, lihamyllyllä tai tehosekoittimella hyvin pieniksi kuutioiksi. Sekoita keskenään, lisää tomaattimehu ja ohenna tarvittaessa vedellä.

Mausta tuoreilla yrteillä, suolalla, viinietikalla ja tabascolla ja kiillota lopuksi öljyllä.

Anna keiton maustua kylmässä ainakin tunnin verran.

Tarjoa lisäksi tuoretta patonkia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.