Tonnikalavoileipä
Julkaistu
Tämä on hyvää tahnaa pidettäväksi varalla alkupaloihin tai illanistujaisiin. Sopii myös lapinrieskan sisään rullattavaksi, jolloin saat oivia eväskääröjä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 purkki tonnikalaa öljyssä
- 1 suolakurkku
- mustapippuria
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- 4 salaatinlehteä
- 1 dl kermaviiliä
- piparjuuriraastetta
- tilliä
- 1 sitruuna
Valmistusohje
1. Valuta tonnikala ja sekoita silputun suolakurkun kanssa. Mausta mustapippurilla.
2. Paahda leivät, aseta päälle salaatinlehti ja jaa tonnikalaseos päälle.
3. Sekoita kermaviili piparjuuriraasteen kanssa ja lusikoi nokareet voileiville. Koristele tillillä ja sitruunalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa