Poronkäristys possun kyljellä

Poronkäristys on tutuin pororuoka läpi Suomen. Kokeile kotona ihanaa ja helppotekoista pohjoisen herkkua Makuja-kokki Sami Garamin ohjeella.

Ainekset

  • 700 g poronkäristyslihaa
  • 100 g possun kylkeä
  • suolaa
  • puolukkasurvetta
  • 1,5 kg puikulaa
  • 200 g voita
  • 2 dl maitoa
  • suolakurkkua

Valmistusohje

Käristä kuutioitua possunkylkeä padan pohjalla, kunnes siitä irtoaa rasva.

Pidä lämpö sen verran mietona, ettei rasva pala pohjaan. Lisää jäiset käristyslihasuikaleet ja käristä niitä, kunnes neste on haihtunut.

Kaada pataan vettä ja mausta käristys suolalla. Anna hautua pari tuntia hiljaa kiehuen.

Tarjoa poronkäristys puolukkasurveen, suolakurkkujen ja runsaalla voilla aateloidun puikulaperunasoseen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!