Poronkäristys possun kyljellä
Poronkäristys on tutuin pororuoka läpi Suomen. Kokeile kotona ihanaa ja helppotekoista pohjoisen herkkua Makuja-kokki Sami Garamin ohjeella.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 700 g poronkäristyslihaa
- 100 g possun kylkeä
- suolaa
- puolukkasurvetta
- 1,5 kg puikulaa
- 200 g voita
- 2 dl maitoa
- suolakurkkua
Valmistusohje
Käristä kuutioitua possunkylkeä padan pohjalla, kunnes siitä irtoaa rasva.
Pidä lämpö sen verran mietona, ettei rasva pala pohjaan. Lisää jäiset käristyslihasuikaleet ja käristä niitä, kunnes neste on haihtunut.
Kaada pataan vettä ja mausta käristys suolalla. Anna hautua pari tuntia hiljaa kiehuen.
Tarjoa poronkäristys puolukkasurveen, suolakurkkujen ja runsaalla voilla aateloidun puikulaperunasoseen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka