Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Meri-Lapin karitsaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Viikonloppuna herkutellaan karitsan paahtopaistilla sipulikastikkeen ja syyskasvisten kera. Lisukkeena maistuu samettinen inkivääri-puikulapyree.

Ainekset

  • 4 karitsan paahtopaistia (à 150 g)
  • suolaa
  • pippuria
  • öljyä
  • (voita)

Valmistusohje

Ota lihat hyvissä ajoin huoneen lämpöön. Mausta ne suolalla ja pippurilla ja anna maustua puolisen tuntia, kunnes suolakiteet ovat sulaneet.

Paista pinta ruskeaksi kuumalla pannulla öljy-voiseoksessa.

Loppukypsennä 120-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on noin 55 astetta. Anna lihan vetäytyä kymmenisen minuuttia ennen leikkaamista.

Tuoreimmat aiheesta

Karitsaa