Paahdettu poronfilee

Tämän päivällismenun maut tulevat suoraan Suomen luonnosta. Poronlihan riistanmaku saa arvoisensa kruunauksen metsäisestä korvasienimuhennoksesta, ja jälkiruuaksi valmistuu ihana hillakeitto.

Ainekset

  • 800 g poronfileetä
  • 170 g pekonia
  • 2 rosmariininoksaa
  • 10 timjaminoksaa
  • suola
  • mustapippuria

Valmistusohje

Poista kalvot fileistä ja leikkaa lihat muutaman sentin paloiksi. Mausta palat suolalla ja pippurilla ja vuoraa yrtinoksilla. Aseta kaksi lihapalaa vastakkain ja kietaise pekoniviipaleiden sisään.

Grillaa aluksi kuumalla grillillä pinnat kiinni, miedonna sitten grillin lämpöä ja grillaa välillä käännellen noin 10 minuuttia. Pakkaa lihat folioon ja anna vetäytyä toiset 10 minuuttia. Leikkaa liha juuresten päälle ja tarjoa korvasienimuhennoksen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!