Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paahdettu poronfilee

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän päivällismenun maut tulevat suoraan Suomen luonnosta. Poronlihan riistanmaku saa arvoisensa kruunauksen metsäisestä korvasienimuhennoksesta, ja jälkiruuaksi valmistuu ihana hillakeitto.

Ainekset

  • 800 g poronfileetä
  • 170 g pekonia
  • 2 rosmariininoksaa
  • 10 timjaminoksaa
  • suola
  • mustapippuria

Valmistusohje

Poista kalvot fileistä ja leikkaa lihat muutaman sentin paloiksi. Mausta palat suolalla ja pippurilla ja vuoraa yrtinoksilla. Aseta kaksi lihapalaa vastakkain ja kietaise pekoniviipaleiden sisään.

Grillaa aluksi kuumalla grillillä pinnat kiinni, miedonna sitten grillin lämpöä ja grillaa välillä käännellen noin 10 minuuttia. Pakkaa lihat folioon ja anna vetäytyä toiset 10 minuuttia. Leikkaa liha juuresten päälle ja tarjoa korvasienimuhennoksen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Poronpaisti