Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Entrecote, valkosipulivoilla ja liemiperunoilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeile herkullista entrecote- fileetä lihalimiemiperunoiden kanssa.

Ainekset

  • 1 kg välikyljyslihaa eli entrecote-fileetä
  • suolaa
  • öljyä

Valkosipulivoi

  • 250 g voita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruuna

Lihaliemiperunat

  • 1 kg perunoita
  • 200 g pekonia
  • 1 sipuli
  • 2 dl demi-glasea
  • häränlihafondia
  • (suolaa)

Valmistusohje

Leikkaa lihasta tasakokoisia pihvejä ja suolaa niiden pinnat. Anna suolaantua vartin ja grillaa pihvit ritilän päällä haluamaasi kypsyyteen. Sivele lihan pinnat ohuesti öljyllä ennen grilliin asettamista. Tarjoa lisäkkeenä valkosipulivoita, lihaliemiperunoita ja paahdettuja porkkanoita.

Murskaa valkosipuli notkistetun voin joukkoon ja raasta sekaan sitruunankuoren keltainen osa. purista mukaan puolikkaan sitruunan mehu ja vatkaa voi kuohkeaksi.

Viipaloi perunat ja silppua pekoni. Paista ne pannulla ja lisää sipulisiivut joukkoon. Kaada demi-glase ja fondia pannulle ja lorauta päälle vettä tai olutta. Anna hautua kypsäksi miedolla lämmöllä.

Tuoreimmat aiheesta

Entrecôte