Porsaankyljykset tomaattikastikkeella
Jos haluat valmistaa ruoan vähäisellä rasvamäärällä, paista kyljykset teflonpannussa. Tuore salvia tai basilika sopivat kastikkeeseen, jos haluat tehdä siitä italialaistyyppisen. Lisukkeeksi voit vaihtaa ruusukaalit vaikkapa parsakaaliin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kahdelle
- 2 porsaankyljystä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- n. 150 g herkkusieniä
- 1 keltasipuli, viipaloituna
- 1 tl currya
- 1 tl oliiviöljyä
Kastike
- 1 pieni keltasipuli, hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
- 1 rkl oliiviöljyä
- ½ prk paseerattua tomaattia
- 1 rkl tomaattipyreetä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Lisukkeeksi
- keitettyä ruusukaalia
Valmistusohje
1. Paista sipuli ja valkosipuli kastikkeeseen hetki oliiviöljyssä kattilassa. Lisää paseeratut tomaatit ja tomaattipyree, mausta. Anna kiehua hiljalleen 15-20 minuuttia.
2. Paista sienet, sipuli ja curry tilkassa oliiviöljyä teflonpannussa kunnes kaikki neste on haihtunut.
3. Mausta kyljykset ja grillaa tai paista teflonpannussa n. 3 minuuttia molemmin puolin, ennen kuin tarjoilet ne keitetyn ruusukaalin ja kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"