Porsaankyljykset tomaattikastikkeella

Jos haluat valmistaa ruoan vähäisellä rasvamäärällä, paista kyljykset teflonpannussa. Tuore salvia tai basilika sopivat kastikkeeseen, jos haluat tehdä siitä italialaistyyppisen. Lisukkeeksi voit vaihtaa ruusukaalit vaikkapa parsakaaliin.

Kahdelle

  • 2 porsaankyljystä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • n. 150 g herkkusieniä
  • 1 keltasipuli, viipaloituna
  • 1 tl currya
  • 1 tl oliiviöljyä

Kastike

  • 1 pieni keltasipuli, hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ prk paseerattua tomaattia
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Lisukkeeksi

  • keitettyä ruusukaalia

Valmistusohje

1. Paista sipuli ja valkosipuli kastikkeeseen hetki oliiviöljyssä kattilassa. Lisää paseeratut tomaatit ja tomaattipyree, mausta. Anna kiehua hiljalleen 15-20 minuuttia.

2. Paista sienet, sipuli ja curry tilkassa oliiviöljyä teflonpannussa kunnes kaikki neste on haihtunut.

3. Mausta kyljykset ja grillaa tai paista teflonpannussa n. 3 minuuttia molemmin puolin, ennen kuin tarjoilet ne keitetyn ruusukaalin ja kastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!