Sipulipihvit kurkkupedillä
Sipulipihvit saavat eksoottisen itämaista makua, kun mausteina käytetään valkosipulia, seesamiöljyä, inkivääriä ja currya. Reilunkokoiset pihvit leikataan suikaleiksi ennen tarjoilua. Keitä lisäksi perunoita tai riisiä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 viipaletta naudan ulkofileetä à 150 g
- 25 g voita
- suolaa ja valkopippuria
- ½ vihreää kurkkua
Itämaan sipulit
- 4 sipulia
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl currya
- ½ maustemittaa kajennepippuria
- 2 dl lihalientä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 tl kiinalaista soijaa
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi sipulit ja kuullota öljyssä paistinpannulla, kunnes ne ovat pehmeitä. Viipaloi kurkku ohuelti. Kuori valkosipulinkynnet.
2. Lisää curry, inkivääriraaste ja kajenne ja kuullota niitä hetki sipulien kanssa. Lisää lihaliemi ja purista joukkoon valkosipuli. Mausta seesamiöljyllä ja soijalla ja keitä muutama minuutti.
3. Paista pihvit voissa toisessa pannussa noin kaksi minuuttia puoleltaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile pihvit sipuliseoksen kera kurkkupediltä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku