Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sipulipihvit kurkkupedillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sipulipihvit saavat eksoottisen itämaista makua, kun mausteina käytetään valkosipulia, seesamiöljyä, inkivääriä ja currya. Reilunkokoiset pihvit leikataan suikaleiksi ennen tarjoilua. Keitä lisäksi perunoita tai riisiä.

Neljälle

  • 4 viipaletta naudan ulkofileetä à 150 g
  • 25 g voita
  • suolaa ja valkopippuria
  • ½ vihreää kurkkua

Itämaan sipulit

  • 4 sipulia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl currya
  • ½ maustemittaa kajennepippuria
  • 2 dl lihalientä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 tl kiinalaista soijaa

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipulit ja kuullota öljyssä paistinpannulla, kunnes ne ovat pehmeitä. Viipaloi kurkku ohuelti. Kuori valkosipulinkynnet.

2. Lisää curry, inkivääriraaste ja kajenne ja kuullota niitä hetki sipulien kanssa. Lisää lihaliemi ja purista joukkoon valkosipuli. Mausta seesamiöljyllä ja soijalla ja keitä muutama minuutti.

3. Paista pihvit voissa toisessa pannussa noin kaksi minuuttia puoleltaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile pihvit sipuliseoksen kera kurkkupediltä.

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapihvi