Porterpaisti
Porterpaistiin voit käyttää naudan lapaa, ulko- tai sisäpaistia. Lihan laadusta riippuu sen kypsennysaika. Upeaa makua ja mehevyyttä padassa kypsennettävälle paistille antaa tumma, rehevä porter-olut eli portteri.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kahdeksalle
- 1 ½ kg luutonta naudanpaistia
- 2 sipulia
- 3 dl portteria
- 1 dl vahvaa mustaviinimarjamehua
- 3/4 dl kiinalaista soijaa
- 8 katajanmarjaa
- 8 kokonaista valkopippuria
- 2 tl kuivattua timjamia
- 3 lihaliemikuutiota
- 1 ½ dl kermaa
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
- keitettyjä, voilla valeltuja vihanneksia
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi sipuli. Kaada pataan portteri, mustaviinimarjamehu ja soija. Lisää sipuliviipaleet, katajanmarjat, pippurit, timjami ja liemikuutiot. Muista, että myös lihan on mahduttava pataan, mutta se saakin olla melko ahtaasti. Kiehauta padan ainekset ja nosta liha pataan. Anna poreilla miedolla lämmöllä kannella peitettynä noin 90 minuuttia.
2. Kääntele paistia silloin tällöin. Paisti on kypsää, kun sen sisälämpötila on 75 astetta. Ota pata liedeltä ja anna lihan vetäytyä liemessään 20 minuuttia ennen viipalointia.
3. Nosta liha padasta ja viipaloi. Vatkaa kerma keitinliemeen ja kuumenna se kastikkeeksi. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja kasvisten kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka