Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Portteripaisti mustaviinimarjamehussa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Portteripaistiin voit käyttää naudan lapaa, etuselkää tai selkäpaistia.

8 annosta

  • 1½ kg luutonta naudanlihaa
  • 2 sipulia
  • 3 dl portteria
  • 1 dl laimentamatonta mustaviinimarjamehua
  • 3/4 dl soijaa
  • 8 katajanmarjaa
  • 8 kokonaista valkopippuria
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 3 lihaliemikuutiota
  • 1½ dl kermaa

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • keitettyjä, voissa pyöräytettyjä vihanneksia

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipuli. Kaada pataan portteri, mustaviinimarjamehu ja soija. Lisää katajanmarjat, valkopippurit, timjami ja liemikuutiot. Muista jättää tilaa myös lihapalalle, joka kuitenkin saa olla padassa "tiukasti". Kiehauta ja anna sitten hautua matalassa lämpötilassa kannen alla noin puolentoista tunnin ajan.

2. Kääntele lihapalaa jokusen kerran haudutuksen aikana. Paisti on valmis, kun sen sisälämpötila on 75 astetta. Ota pata pois levyltä ja anna paistin levätä padassa 20 minuuttia ennen leikkaamista.

3. Vatkaa kerma lihan liemen kanssa ja lämmitä se kastikkeeksi. Tarjoile vihannesten ja perunoiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Naudanpaisti