Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jauhelihalla täytetyt paprikat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valitse suuria paprikoita, minkä värisiä tahansa. Muista kuitenkin, että vihreät paprikat maistuvat karvaammilta kuin keltaiset ja punaiset. Tarjoile salaatin kera. Keitä lisukkeeksi lisäriisiä, jos päivällisvieraasi ovat oikein nälkäisiä.

Neljälle

  • 4 isoa paprikaa
  • 350 g sika-nautajauhelihaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 kananmuna
  • 1 dl keitettyä riisiä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 maustemitta timjamia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl juustoraastetta

Kastike

  • 1 prk tomaattikeittoa
  • tabascoa
  • mustapippuria
  • voita vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa paprikoista ”hattu” pois ja poista siemenet. Aseta paprikat seisomaan kevyesti voideltuun vuokaan.

2. Sekoita jauheliha, suola, pippuri, kananmuna, riisi, tomaattipyree ja oliiviöljy. Täytä paprikat seoksella. Ripottele päälle juustoraastetta ja laita uunin alatasolle n. 40 minuutiksi tai kunnes jauheliha on kypsää.

3. Lisää keittoon niin paljon vettä kuin purkissa ohjeistetaan. Mausta ja tarjoile kastikkeena.

Tuoreimmat aiheesta

Täytetyt paprikat