Jauhelihalla täytetyt paprikat
Valitse suuria paprikoita, minkä värisiä tahansa. Muista kuitenkin, että vihreät paprikat maistuvat karvaammilta kuin keltaiset ja punaiset. Tarjoile salaatin kera. Keitä lisukkeeksi lisäriisiä, jos päivällisvieraasi ovat oikein nälkäisiä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 4 isoa paprikaa
- 350 g sika-nautajauhelihaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 kananmuna
- 1 dl keitettyä riisiä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 maustemitta timjamia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 dl juustoraastetta
Kastike
- 1 prk tomaattikeittoa
- tabascoa
- mustapippuria
- voita vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa paprikoista ”hattu” pois ja poista siemenet. Aseta paprikat seisomaan kevyesti voideltuun vuokaan.
2. Sekoita jauheliha, suola, pippuri, kananmuna, riisi, tomaattipyree ja oliiviöljy. Täytä paprikat seoksella. Ripottele päälle juustoraastetta ja laita uunin alatasolle n. 40 minuutiksi tai kunnes jauheliha on kypsää.
3. Lisää keittoon niin paljon vettä kuin purkissa ohjeistetaan. Mausta ja tarjoile kastikkeena.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku