Jauhelihalla täytetyt paprikat

Valitse suuria paprikoita, minkä värisiä tahansa. Muista kuitenkin, että vihreät paprikat maistuvat karvaammilta kuin keltaiset ja punaiset. Tarjoile salaatin kera. Keitä lisukkeeksi lisäriisiä, jos päivällisvieraasi ovat oikein nälkäisiä.

Neljälle

  • 4 isoa paprikaa
  • 350 g sika-nautajauhelihaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 kananmuna
  • 1 dl keitettyä riisiä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 maustemitta timjamia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl juustoraastetta

Kastike

  • 1 prk tomaattikeittoa
  • tabascoa
  • mustapippuria
  • voita vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa paprikoista ”hattu” pois ja poista siemenet. Aseta paprikat seisomaan kevyesti voideltuun vuokaan.

2. Sekoita jauheliha, suola, pippuri, kananmuna, riisi, tomaattipyree ja oliiviöljy. Täytä paprikat seoksella. Ripottele päälle juustoraastetta ja laita uunin alatasolle n. 40 minuutiksi tai kunnes jauheliha on kypsää.

3. Lisää keittoon niin paljon vettä kuin purkissa ohjeistetaan. Mausta ja tarjoile kastikkeena.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.