Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Punajuurisalaatti keitetyllä lihalla ja kananmunalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kesällä punajuuria ja perunoita saa tuoreina. Jos sinulla lisäksi sattuu olemaan lihan tai kanan tähteitä, tässä oiva lounassalaatti. Sitä sopii toki valmistaa muinakin vuodenaikoina.

4 annosta

  • 1 nippu tuoreita punajuuria
  • 4-5 perunaa
  • 2 dl kuutioitua keitettyä lihaa
  • 1 dl majoneesia
  • 2 rkl kahvikermaa
  • 1 nippu persiljaa
  • 1-2 tl raastettua piparjuurta
  • 3-4 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 1 salaatinkerä

Valmistusohje

1. Keitä perunat ja punajuuret. Kuori ne, jäähdytä ja leikkaa halkaisijaltaan sentin kuutioiksi. Leikkaa liha samalla tavoin. Keitä kananmunat koviksi, hienonna persilja ja raasta piparjuuri.

2. Sekoita majoneesi ja kerma ja mausta piparjuurella makusi mukaan. Sekoita joukkoon punajuuret, perunat ja liha. Anna vetäytyä tunnun ajan.

3. Tee salaatinlehdistä peti. Kaada punajuurisalaatti salaattipedille ja koristele kananmunalohkoilla ja persiljalla.

Tuoreimmat aiheesta

Punajuurisalaatti