Punajuurisalaatti keitetyllä lihalla ja kananmunalla

Kesällä punajuuria ja perunoita saa tuoreina. Jos sinulla lisäksi sattuu olemaan lihan tai kanan tähteitä, tässä oiva lounassalaatti. Sitä sopii toki valmistaa muinakin vuodenaikoina.

4 annosta

  • 1 nippu tuoreita punajuuria
  • 4-5 perunaa
  • 2 dl kuutioitua keitettyä lihaa
  • 1 dl majoneesia
  • 2 rkl kahvikermaa
  • 1 nippu persiljaa
  • 1-2 tl raastettua piparjuurta
  • 3-4 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 1 salaatinkerä

Valmistusohje

1. Keitä perunat ja punajuuret. Kuori ne, jäähdytä ja leikkaa halkaisijaltaan sentin kuutioiksi. Leikkaa liha samalla tavoin. Keitä kananmunat koviksi, hienonna persilja ja raasta piparjuuri.

2. Sekoita majoneesi ja kerma ja mausta piparjuurella makusi mukaan. Sekoita joukkoon punajuuret, perunat ja liha. Anna vetäytyä tunnun ajan.

3. Tee salaatinlehdistä peti. Kaada punajuurisalaatti salaattipedille ja koristele kananmunalohkoilla ja persiljalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.