Punakampelaa punajuurien kera
Punajuuret hienoisella makeudellaan sopivat mainiosti monenlaisen kalan kanssa, ei vähiten punakampelan kanssa. Yrttinen perunamuusi puikulaperunoista on todellinen nautinto. Muuntele vihreitä makusi mukaan: tilliä, timjamia, rucolaa, basilikaa tai salviaa, mitä kotoa nyt sattuu löytymään.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 700 g punakampelafileitä
- voita
- suolaa, pippuria
- 12 tuoretta punajuurta
Puikulaperunamuusi
- 800 g puikulaperunoita
- 2 rkl voita
- 2 dl maitoa
- 2-3 rkl hienonnettuja yrttejä
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise punajuuret ja laita ne vuokaan leikkauspinnat ylöspäin. Penslaa ne voisulalla ja kypsennä uunissa pehmeiksi n. 30 minuuttia, koosta riippuen.
2. Kuori perunat ja keitä ne pehmeiksi, anna höyryn haihtua.
3. Sulata voi ja lisää maito sekä yrtit. Jos haluat vaaleanvihreää muusia, soseuta tehosekoittimella. Muussaa perunat ja sekoita maitoseoksen kanssa, mausta suolalla ja pippurilla.
4. Kuivaa kalafileet. Kuumenna nokare voita ja paista fileet kullanruskeiksi. Suolaa ja pippuroi. Tarjoile punajuurten ja muusin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa