Punaviinimarinoitu vasikanmaksa ja banaanisose

Tämä on hieman harvinaisempi resepti on peräisin Brasiliasta. Vasikanmaksa marinoidaan mm. punaviinissä ja tarjoillaan paistettuna ja koristeltuna rommilla tai konjakilla maustetulla banaanisoseella! Lisäkkeenä voi tarjota keitettyä riisiä ja/tai leipää.

Neljälle

  • 4 viipaletta vasikanmaksaa à 125 g
  • 50 g voita paistamiseen

Marinadi

  • 2 ½ dl punaviiniä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 dl sipulisilppua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ laakerinlehteä
  • ½ tl oreganoa
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria

Banaanisose

  • 3 kypsää banaania
  • 1 rkl rommia tai konjakkia

Valmistusohje

1. Sekoita keskenään viini ja sitruunamehu. Kuori ja silppua sipuli ja lisää viininseokseen. Kuori valkosipulinkynsi ja purista se myös seokseen. Muserra laakerinlehti ja lisää se sekä suola, pippuri ja oregano marinadiin. Kaada marinadi ohuiden vasikanmaksaviipaleiden päälle ja aseta kylmään tunniksi. Kääntele viipaleita muutaman kerran.

2. Soseuta banaanit haarukalla ja sekoita rommi tai konjakki sekaan. Pane sose kylmään tarjoiluun asti. Ota maksasiivut marinadista ja anna valua. Kuumenna voi paistinpannussa ja nosta maksaviipaleet pannulle. Paista keskilämmöllä 3-4 minuuttia molemmilta puolilta.

3. Nosta maksat tarjoiluvadille ja pidä lämpimänä. Kaada marinadi paistinpannuun ja keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää mahdollisesti viiniä tai lihalientä. Jaa banaanisose maksapihveille ja kaada kastike päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.