Punaviinimarinoitu vasikanmaksa ja banaanisose
Tämä on hieman harvinaisempi resepti on peräisin Brasiliasta. Vasikanmaksa marinoidaan mm. punaviinissä ja tarjoillaan paistettuna ja koristeltuna rommilla tai konjakilla maustetulla banaanisoseella! Lisäkkeenä voi tarjota keitettyä riisiä ja/tai leipää.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 viipaletta vasikanmaksaa à 125 g
- 50 g voita paistamiseen
Marinadi
- 2 ½ dl punaviiniä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 dl sipulisilppua
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ laakerinlehteä
- ½ tl oreganoa
- 1 maustemitta suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
Banaanisose
- 3 kypsää banaania
- 1 rkl rommia tai konjakkia
Valmistusohje
1. Sekoita keskenään viini ja sitruunamehu. Kuori ja silppua sipuli ja lisää viininseokseen. Kuori valkosipulinkynsi ja purista se myös seokseen. Muserra laakerinlehti ja lisää se sekä suola, pippuri ja oregano marinadiin. Kaada marinadi ohuiden vasikanmaksaviipaleiden päälle ja aseta kylmään tunniksi. Kääntele viipaleita muutaman kerran.
2. Soseuta banaanit haarukalla ja sekoita rommi tai konjakki sekaan. Pane sose kylmään tarjoiluun asti. Ota maksasiivut marinadista ja anna valua. Kuumenna voi paistinpannussa ja nosta maksaviipaleet pannulle. Paista keskilämmöllä 3-4 minuuttia molemmilta puolilta.
3. Nosta maksat tarjoiluvadille ja pidä lämpimänä. Kaada marinadi paistinpannuun ja keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää mahdollisesti viiniä tai lihalientä. Jaa banaanisose maksapihveille ja kaada kastike päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka