Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Puristettu peruna

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Puristettua perunaa kutsutaan myös perunalumeksi eikä syyttä. Puristettu peruna on yksinkertainen tapa saada arkisesta ruoka-aineesta vähän juhlavampaa ja elegantimpaa. Valitse mielellään kuivan jauhoinen perunalajike.

Neljälle

  • 1 kg perunoita
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuori ja keitä perunat pehmeiksi.

2. Purista perunat perunanpuristimella suoraan lämpimään tarjoilukulhoon. Mausta mahdollisesti rippusella suolaa, mutta älä sekoita.

3. Tarjoile välittömästi. Puristettu peruna ei saa kylmetä. Purista mieluummin uusi satsi, jos tarjoilet lisää ruokaa.

Tuoreimmat aiheesta

Perunat