Puristettu peruna
Julkaistu
Puristettua perunaa kutsutaan myös perunalumeksi eikä syyttä. Puristettu peruna on yksinkertainen tapa saada arkisesta ruoka-aineesta vähän juhlavampaa ja elegantimpaa. Valitse mielellään kuivan jauhoinen perunalajike.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunoita
- suolaa
Valmistusohje
1. Kuori ja keitä perunat pehmeiksi.
2. Purista perunat perunanpuristimella suoraan lämpimään tarjoilukulhoon. Mausta mahdollisesti rippusella suolaa, mutta älä sekoita.
3. Tarjoile välittömästi. Puristettu peruna ei saa kylmetä. Purista mieluummin uusi satsi, jos tarjoilet lisää ruokaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku