Sitruuna-valkosipulimarinoitua kevätkananpoikaa, linssejä ja arabialaista salaattia

Raikas kanaruokaresepti, jota kannattaa kokeilla!

Ainekset

  • 4 kevätkananpoikaa
  • 1 valkosipulia
  • 4 sitruunaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Linssit

  • 200 g Beluga-linssejä
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • merisuolaa
  • oliiviöljyä

Arabialainen salaatti

  • 8 tomaattia
  • 2 kurkkua
  • 2 punasipulia
  • puolikas nippu minttua
  • 0,5 dl punaviinietikkaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Irrota luut kananpojan rinnasta. Leikkaa selkäpuoli auki. Anna kananpojan marinoitua muutama tunti tai yön yli.

Paista kananpoika pannulla molemmin puolin kauniin väriseksi ja laita vielä 200-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi.

Valele valmis kananpoika ylijääneellä marinadilla. Tarjoa marinadia myös erikseen.

Marinadin valmistus:

Kuori valkosipulin kynnet ja murskaa ne huhmareessa merisuolan kanssa, kunnes seos muuttuu tahnaksi. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy sekä suolaa maun mukaan.

Käytä osa kanojen marinointiin ja tarjoa loput tarjoa.

Beluga-linssejä tai muita vastaavia linssejä:

Huuhtele linssit ja keitä suolavedessä. Leikkaa porkkanat ja sipuli samankokoisiksi kuutioiksi. Kun linssit ovat puolikypsiä, freesaa kevyesti porkkana ja sipuli öljyssä pannulla. Lisää ne linssien sekaan ja jatka hauduttamista kunnes linssit ovat kypsiä.

Arabialainen salaatti:

Leikkaa ainekset tasakokoisiksi kuutioiksi. Hienonna mintunlehdet, lisää etikka, oliiviöljy ja mausteet. Sekoita ainekset hyvin ja anna marinoitua 1-2 tuntia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!