Sitruuna-valkosipulimarinoitua kevätkananpoikaa, linssejä ja arabialaista salaattia
Raikas kanaruokaresepti, jota kannattaa kokeilla!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 4 kevätkananpoikaa
- 1 valkosipulia
- 4 sitruunaa
- 0,5 dl oliiviöljyä
- merisuolaa
- mustapippuria
Linssit
- 200 g Beluga-linssejä
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
- merisuolaa
- oliiviöljyä
Arabialainen salaatti
- 8 tomaattia
- 2 kurkkua
- 2 punasipulia
- puolikas nippu minttua
- 0,5 dl punaviinietikkaa
- 0,5 dl oliiviöljyä
- merisuolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Irrota luut kananpojan rinnasta. Leikkaa selkäpuoli auki. Anna kananpojan marinoitua muutama tunti tai yön yli.
Paista kananpoika pannulla molemmin puolin kauniin väriseksi ja laita vielä 200-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi.
Valele valmis kananpoika ylijääneellä marinadilla. Tarjoa marinadia myös erikseen.
Marinadin valmistus:
Kuori valkosipulin kynnet ja murskaa ne huhmareessa merisuolan kanssa, kunnes seos muuttuu tahnaksi. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy sekä suolaa maun mukaan.
Käytä osa kanojen marinointiin ja tarjoa loput tarjoa.
Beluga-linssejä tai muita vastaavia linssejä:
Huuhtele linssit ja keitä suolavedessä. Leikkaa porkkanat ja sipuli samankokoisiksi kuutioiksi. Kun linssit ovat puolikypsiä, freesaa kevyesti porkkana ja sipuli öljyssä pannulla. Lisää ne linssien sekaan ja jatka hauduttamista kunnes linssit ovat kypsiä.
Arabialainen salaatti:
Leikkaa ainekset tasakokoisiksi kuutioiksi. Hienonna mintunlehdet, lisää etikka, oliiviöljy ja mausteet. Sekoita ainekset hyvin ja anna marinoitua 1-2 tuntia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"