Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sitruuna-valkosipulimarinoitua kevätkananpoikaa, linssejä ja arabialaista salaattia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Raikas kanaruokaresepti, jota kannattaa kokeilla!

Ainekset

  • 4 kevätkananpoikaa
  • 1 valkosipulia
  • 4 sitruunaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Linssit

  • 200 g Beluga-linssejä
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • merisuolaa
  • oliiviöljyä

Arabialainen salaatti

  • 8 tomaattia
  • 2 kurkkua
  • 2 punasipulia
  • puolikas nippu minttua
  • 0,5 dl punaviinietikkaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Irrota luut kananpojan rinnasta. Leikkaa selkäpuoli auki. Anna kananpojan marinoitua muutama tunti tai yön yli.

Paista kananpoika pannulla molemmin puolin kauniin väriseksi ja laita vielä 200-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi.

Valele valmis kananpoika ylijääneellä marinadilla. Tarjoa marinadia myös erikseen.

Marinadin valmistus:

Kuori valkosipulin kynnet ja murskaa ne huhmareessa merisuolan kanssa, kunnes seos muuttuu tahnaksi. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy sekä suolaa maun mukaan.

Käytä osa kanojen marinointiin ja tarjoa loput tarjoa.

Beluga-linssejä tai muita vastaavia linssejä:

Huuhtele linssit ja keitä suolavedessä. Leikkaa porkkanat ja sipuli samankokoisiksi kuutioiksi. Kun linssit ovat puolikypsiä, freesaa kevyesti porkkana ja sipuli öljyssä pannulla. Lisää ne linssien sekaan ja jatka hauduttamista kunnes linssit ovat kypsiä.

Arabialainen salaatti:

Leikkaa ainekset tasakokoisiksi kuutioiksi. Hienonna mintunlehdet, lisää etikka, oliiviöljy ja mausteet. Sekoita ainekset hyvin ja anna marinoitua 1-2 tuntia.

Tuoreimmat aiheesta

Kanaa