Pyttipannu
Pyttipannun luksusversiossa ainekset on paloiteltu huolellisesti ja peruna on raakapaistettua. Arkisemmassa versiossa paistetaan kylmiä, keitettyjä perunoita ja esimerkiksi kuutioitua makkaraa. Paistettu kananmuna ja punajuuret ovat klassisia lisukkeita.
Neljälle
- 800 g perunaa
- 2 keltasipulia
- 5 dl kuutioitua, paistettua lihaa
- voita paistamiseen
- suolaa
- pippuria
- worchestershirekastiketta
- 4 kananmunaa
- punajuuria tarjoiluun
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja kuutioi ne tasaisesti. Keitä niitä vedessä 1 minuutti, kaada vesi pois.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi lihat yhtä suuriksi kuin perunakuutiot. Käytä kahta paistinpannua, paista perunat kullanruskeiksi toisessa ja sipulit toisessa. Kaada sipulit perunoiden seuraksi. Paista lihoja sipuleilta vapautuneessa pannussa. Lisää lihat peruna-sipulisekoitukseen. Sekoita ja mausta suolalla, pippurilla ja worchestershirekastikkella.
3. Paista munat tai tarjoile pyttipannu raakojen munankeltuaisten sekä punajuurten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kapen helppo kurpitsapasta