Pyttipannu

Pyttipannun luksusversiossa ainekset on paloiteltu huolellisesti ja peruna on raakapaistettua. Arkisemmassa versiossa paistetaan kylmiä, keitettyjä perunoita ja esimerkiksi kuutioitua makkaraa. Paistettu kananmuna ja punajuuret ovat klassisia lisukkeita.

Neljälle

  • 800 g perunaa
  • 2 keltasipulia
  • 5 dl kuutioitua, paistettua lihaa
  • voita paistamiseen
  • suolaa
  • pippuria
  • worchestershirekastiketta
  • 4 kananmunaa
  • punajuuria tarjoiluun

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja kuutioi ne tasaisesti. Keitä niitä vedessä 1 minuutti, kaada vesi pois.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi lihat yhtä suuriksi kuin perunakuutiot. Käytä kahta paistinpannua, paista perunat kullanruskeiksi toisessa ja sipulit toisessa. Kaada sipulit perunoiden seuraksi. Paista lihoja sipuleilta vapautuneessa pannussa. Lisää lihat peruna-sipulisekoitukseen. Sekoita ja mausta suolalla, pippurilla ja worchestershirekastikkella.

3. Paista munat tai tarjoile pyttipannu raakojen munankeltuaisten sekä punajuurten kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.