Paistetut ahvenfileet sipulin kanssa
Tuoreet ahvenfileet, kevyesti paneroidut ja voissa paistetut ovat niin hyvää ruokaa, että sitä kuvaillessa tulee aivan runolliseksi. Resepti on peräisin vanhalta saaristolaiskalastajalta ja samalla ohjeella ovat ahvenensa paistaneet jo monet sukupolvet ennen häntä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 900 g ahvenfileitä
- 1 dl karkeaa ruisjauhoa
- 2 tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- 2 punasipulia
- 2 rkl voita
Koristeeksi
- tilliä
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Huuhtele fileet. Sekoita ruisjauhoon suola ja pippuri ja kääntele fileet jauhoseoksessa.
2. Kuori ja viipaloi punasipulit ei turhan ohuiksi renkaiksi. Sulata 1 rkl voita paistinpannulla ruskistamatta ja kuullota sipulirenkaita 3-4 minuuttia, kunnes ne ovat melkein pehmeitä, mutta kuitenkin hieman rapsakoita. Nosta sipulit pannulta.
3. Kuumenna paistinpannussa reilu nokare voita keskilämmöllä ja anna sen tulla vaaleanruskeaksi. Alenna vähän lämpöä ja paista fileitä hitaasti noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Kun olet nostanut kalat pannusta, ruskista voi tarjoiluun. Nosta ahvenfileet ja sipulirenkaat lautasille, kaada runsaasti ruskistettua voita päälle, koristele tillitupsulla ja tarjoile vastakeitettyjen perunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka