Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Porsaankyljyksiä ja herkkusieniä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Porsaankyljys on ykkössuosikki, kun valitaan lihaa pannulla paistettavaksi. Älä poista kyljysten rasvareunaa ennen paistamista, jotta lopputulos ei ole liian kuiva. Rasvareunan voi leikata pois, kun kyljykset ovat kypsiä.

4 annosta

  • 4 porsaankyljystä
  • suolaa ja pippuria
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 salottisipuli
  • 1 nippu persiljaa
  • 2 rkl voita

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita ja kasviksia

Valmistusohje

1. Anna kyljysten lämmetä huoneenlämpöisiksi. Kuivaa talouspaperilla ja tee veitsellä viillot rasvareunaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Harjaa herkkusienet puhtaiksi ja jaa ne neljään osaan hatusta varteen pois. Kuori ja hienonna salottisipuli. Huuhtele ja hienonna persilja.

3. Sulata kuumalla paistinpannulla nokare voita. Lisää herkkusienet ja kuullota, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää hienonnettu salottisipuli ja kuullota, mutta älä ruskista. Sekoita joukkoon persilja ja mausta suolalla ja pippurilla.

4. Sulata loppu voi ja paista kyljyksiä keskilämmöllä. Sopiva paistoaika on paksuudesta riippuen noin 4 minuuttia per puoli. Ota kyljykset pannulta ja annostele päälle ruskistetut herkkusienet.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaankyljykset